Tuesday, April 26, 2011

-exam-hati-sahabat-

Bismilahirahmanirahim...

Hye semua! Alhamdulillah..da lepas satu paper exam..(baru satu, banyak lagi menanti)..

nak ambil waktu free nih jap tuk tulis sesuatu..

apa maksud tajuk entry kali ni ea..ermm..

EXAM..yup tengah memulun tuk exam. memerlukan mujahadah dan fokus yang tinggi. tapi siapa yang sangka time2 genting nih la Allah nak uji.

1) H.A.T.I

~hati ini milik Allah.persaan ini fitrah dari Allah. perlu mujahadah apabila ia sesekali datang menguji..time2 exam nih la perasaan yang berbaur datang menjengah.adushh...fokus2..let the rest to Allah..

2) S.A.H.A.B.A.T

ermm..xtau la nih patut timbul tak time nak exam cam nih..ada yang terasa andai tak ditegur..ada yang rasa terbuang andai kita mesra ngan orang lain..(ni bukan kes sendiri ye..huhu)

tapi ketahuilah wahai sahabat semua..anda semua tetap sahabat kepada sahabat anda. tiada yang lebih bernilai dari seorang sahabat dalam keadaan masing2 jauh dari keluarga. anda tetap sahabat kepada mereka walau mereka terlupa untuk bertanya 'kaifahaluk?' anda tetap sahabat mereka walau mereka terlupa untuk senyum dalam sehari..anda tetap sahabat mereka walau hari ini dia berjalan bersama yang lain. kerana sekali anda berjabat tangan, selamanya anda akan bersahabat..

pesan orang dolu-dolu: bersahabatlah dengan seribu orang, kerana seribu orang tu belumlah banyak..elakkan bermusuh dengan seorang kerana seorang musuh tu dah cukup banyak..(nape pelik jer..?)...ermm..tapi maksudnya, macam yang anda faham la..

so, as a nutshell: pandang orang kiri, kanan, depan n belakang anda dan ucapkan, 'thanks for being my friend =) !'

ikhlas dari Syifa': thanks for being my friends..thanks for those who being my ears,my eyes and all lah..hanya Allah yang mampu balas jasa korang..tapi serius cakap, seorang manusia x kan berjaya menjadi seorang manusia tanpa KAWAN..

~hargailah kawan anda meski dia banyak kekurangan kerana dengan kekurangannya itulah akan menyedarkan kita tentang kekurangan kita jugak~

selaut terima kasih kasih kepada kawan2 tersayang..tanda penghargaan ku abadikan nama kalian disini:

-azieha-hasnin-dilah-pah-dibah-wan athirah-afefah-aizan-kery-shikin-dayah-kausar-huda mamat-muna-syidah-afifah thazali-ainan-saiful nizam-saiful islam-abdullah-aeif-izat-junaid-umar malcom-jihah-wahida-

sape lagi yee..? alamak ramai sangat plak(yang terlibat secara langsung mahupun x langsung dalam pembinaan diri ini..)..btw,korang tetap ada di HATI ini..^^

1 comment:

kaumestitaupunye said...

huhu...cam best je nama diingati..haha